Auckland

Sen igar eftermiddag ar vi i Auckland, Nya Zeeland. For tillfallet ar vi lite fast har pa grund av att det inte finns nagra platser pa Kiwibussen forran pa tisdag. Men da kommer det ga snabbare for var fjarde van att komma ikapp oss (Bjork landar har pa torsdag) sa det ar bara bra!

Efter var forsta egenhandigt tillagade frukost imorse (aggrora, underbart att fa ata nagot annat an pannkakor och muffins till frukost som det var pa Fiji) sa gick vi ut pa sightseing! Auckland ar byggt pa over 50 olika vulkaner vilket gor att det ar otroligt mycket backar. Vi konstaterade snabbt staden inte verkar ha sa manga overviktiga invanare har :) Vulkanerna ar fortfarande aktiva men har bara haft utbrott 19 ggr de senaste 20 000 aren, sa vi ar lugna! Vad vi forstor verkar staden vara i samma storlek som Stockholm, men trots att den ar hela 800 ar sa vekar allt valdigt nytt. Manga moderna hoghus, glasbyggnader osv...

Vi villade omkring ett bra tag men hittade till slut fram till vad som verkar vara ett av stadens stora turistmal- sky tower. Ett 250 meter hogt betongtorn som vi saklart var tvunga att aka upp i. Johanna och Linnea var lite smatt skakis 220 meter upp medan Nicole mer an garna gjort Sky Jump (kastade sig ut fran byggnaden med en sele. fett kul...) om det inte kostat pengar. Vi forsokte ocksa komma in och kolla i en katedral men den var tyvarr stangd. Vi far helt enkelt forsoka vara kulturella imorgon istallet! Lite shopping hann vi med ocksa, en affar som hette Cotton On och som var nagot av det basta vi besokt! ALLT var vart att kopas, hur billigt som helst men bra kvalite. Forever 21 ungefar! vi far be en stilla bon att affaren finns i Thai ocksa sa vi kan shoppa loss pa riktigt innan vi aker hem..

For forsta gangen sen vi lamnade Stockholm tankte vi ikvall faktiskt forsoka hitta pa nagot! Vi aterkommer om vad Auckland by night har att erbjuda!






























/Nicole, Linnea, Johanna


Kommentarer
Postat av: katti

uuh vilken otäck ruta hannis står på!! aaah! högt upp?! vilken härlig blogg i vilket fall =) ni verkar ha det jättebra!

2011-01-30 @ 10:36:32
Postat av: Pappa Anders

Wooo... Inget torn som skulle passa mig! Imponerande att ni åkte upp! Sköt om er, puss!

2011-01-30 @ 12:26:46
Postat av: Gabriella

Hej! Det ser minst sagt uthärdligt ut i största allmänhet...utom glasgolvet då! Hoppas att ni även avstår från fallskärmshopp senare! Ha det bäst! Kramar från ett tackochlov vårvinterlikt Stockholm // Mamma Gabriella

2011-01-31 @ 14:29:20
Postat av: pappa anders

don´t go to Queensland yet. Stor cyklon på G. Puss pappa!

2011-02-01 @ 23:14:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0