Kambodjas tre K:n - Kallt, Kulturellt och Korrupt.

Efter nagra valspenderade dagar pa Koh Chang med elefantridning+simtur med elefanterna, megachill i vara bungalows och pa stranden, mopedhyrning och allman njutning sa fortsatte vart aventyr, next up var Kambodja.

Som de godtrogna svenskar vi ar lyssnade vi pa allt vad var reseledare sa att vi skulle gora, inklusive hotellbokning med forbetalning, smasummor som skulle betalas hit och dit och att vaxla alla vara pengar till Riel, en av kambodjas tva valutor (den andra ar us dollar). Det visade sig dock att vi blivit totallurade. Som plaster pa saren hittade vi ganska snart en kille som verkade trovardig och som fick bli var personliga tuktuk-forare och guide under resten av vistelsen i Siem Reap, som var vart forsta stopp. Vi besokte templet Angkor Wat och aven floating village dar lokalbefolkningen bodde i sma flytande trahus.

Igarkvall anlande vi till huvudstaden Phnom Penh for en 2-dagarsvistelse. Vi har hittils hunnit bli totaloverfallna  av tuktukforare som har slappt av oss vid en plats, foljt efter oss i smyg, vantat utanfor restaurangen dar vi atit i 3 timmar for att sedan dyka upp fran ingenstans med ett: HELLO! Nej, tuktukforarna har inte overdrivet mycket att gora har. Vi har aven besokt Killing fields och fangelset S21, en upplevelse av vilken det ar svart att inte bli berord av. Att befinna sig pa den plats dar 20 000 manniskor blev mordade for bara 30 ar sedan och se rester av klader, ben, skallar och tander ar minst sagt omvalvande. Efter lite shopping pa de tva stora marknaderna steg dock humoret rejalt.

Imorgon sager vi tack och hej till Kambodja for den har gangen och styr kursen mot Vietnam. Med de senaste dagarnas upplevelser i bagaget sa ska vi se till att klara farden over gransen lite battre denna gang.

Wish us luck!




floating market i Bangkok


en heeelt galen tuktuk-chauffor i Bangkok, han lekte radiobil och cruisade galet mellan filerna pa motorvagen.


Bangkok by night


Koh Chang!


Vardagsmotion nar den ar som bast- inga fotter i golvet tvars over berget i 70km/h. Hello traningsvark!

elefantridning


Angkor Wat









Bjork och Hannis traffade en trevlig, pratglad munk!


floating village i Siem Reap. Nar vattnet steg under vintern flyttade alla husen in mot land da det blev for farligt att bo kvar pa vattnet. Besoket dar var spannande men ganska obehagligt, med fattiga familjer som foljde efter turistbatarna i trasiga ekor och med smabarn som hade ormar runt kroppen. Inte riktigt vad vi vantat oss men som sagt, valdigt spannande besok.

Kommentarer
Postat av: Faster Anna

Ooaaah vad mycket häftigt ni får uppleva! Och en del läskigt... Ni är väl rädda om er!?!

Kramar Anna & Co.

2011-03-30 @ 23:20:45
Postat av: Michan

Så kul att se era bilder!! Gillar träningspasset i tuck-tucken :))

Nu undrar vi hur ni haft det med easy-riders gänget !??

Kram Kram / Michan

2011-04-07 @ 00:40:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0